Video Poliţia italiană a confiscat un tablou de Rubens de la o expoziție din Genova. Care sunt bănuielile anchetatorilor

Data publicării:
doi carabinieri ridica un tablou de rubens de pe perete
Poliția italiană a ridicat tabloul expus la Palazzo Ducale în Genova. Sursă foto: captură YouTube

Poliţia italiană a confiscat o pictură a pictorului flamand Peter Paul Rubens, expusă în cadrul unei expoziţii, în urma unei anchete pentru fraudă care îi viza proprietarii operei.

Capodopera, intitulată „Hristos Înviat apare mamei sale”, făcea parte din expoziţia „Rubens la Genova”, găzduită de Palazzo Ducale din oraş.

Poliţia italiană nu îi acuză pe organizatorii expoziţiei de vreo infracţiune, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Pictura în ulei, înaltă de aproape 2 metri şi măsurând 1,5 metri în lățime, a fost asigurată pentru suma de patru milioane de euro (4,27 milioane de dolari).

Poliţia din Genova crede că proprietarii italieni ai picturii, care nu au fost numiţi, au folosit documente false pentru a trimite tabloul în străinătate, în cadrul unei operaţiuni de creştere a valorii sale de piaţă.

De asemenea, aceştia ar fi înfiinţat companii străine pentru a pretinde că au vândut tabloul, care îl înfăţişează pe Iisus întâmpinând-o pe mama sa, între ei fiind reprezentată o treia femeie.

Această a treia figură era absentă dintr-o versiune anterioară a aceleiaşi picturi, însă nu există nicio sugestie că tabloul expus la Genova este un fals.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri