Sari la conținut
News Alert

Festivalul de Film de la Veneţia: Cea de-a 72-ediţie începe în această seară

Filmul "Everest" deschide Festivalul de Film de la Veneţia. FOTO: imdb.com

"Everest" este filmul ales pentru deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia. Pelicula, care-i are în rolurile principale pe Jake Gyllenhaal şi Keira Knightley, spune povestea reală a unor alpinişti care au escaladat, în 1996, cel mai înalt vârf muntos al planetei.

“(Filmul din deschidere, n.red.) trebuie să fie suficient de spectaculos, dar nu foarte violent, fiindcă audienţa din seara deschiderii este diferită de cea prezentă în restul festivalului”, spune Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului.

"Everest" nu face parte din competiţia oficială a festivalului, în care sunt înscrise 21 de filme. Vorbim de pelicule de toate categoriile - de la drame sociale şi de familie, până la filme poliţiste sau science fiction.

„Reflectă diversitatea cinematografică din ziua de azi. Vorbim de mulţi nou-veniţi, noi talente, alături de filme ale marilor studiouri de la Hollywood. E un fel de amestec ce ar putea mulţumi toate aşteptările”, mai spune Alberto Barbera.

21 de filme sunt înscrise în competiţia pentru marele premiu

Multe vedete de la Hollywood vor ajunge în Veneţia în această perioadă. Este vorba despre nume grele de peste ocean, precum Jack Nicholson, Anthony Hopkins şi Eddie Redmayne, care interpretează rolul unui bărbat ce suferă o operaţie de schimbare de sex.

„Ruj, mascara şi lucruri de genul acesta. Într-un fel, e oarecum neaşteptat, dar este o temă care a apărut mult în ştirile reale din ultimul an”, spune Jay Weissberg, critic de film.

Johnny Depp va ajunge şi el la Veneţia pentru a-şi promova ultimul film. Se numeşte "Afaceri murdare" şi spune povestea lui Whitey Bulger, un criminal care devine informator al FBI.

Pe aceeași temă