Sari la conținut

BUSINESS CLUB. Avantajele vacanțelor în extra-sezon

Sunt multe locuri în România și în lume care pot fi vizitate și în extra-sezon. Desigur, dacă vrei să te bronzezi sau să schiezi nu are rost să te duci la mare în luna noiembrie și la munte în august. Însă litoralul poate oferi peisaje foarte interesante atât toamna, când marea este răscolită de furtuni, cât și iarna, când valurile pot îngheța. Iar unele stațiuni de munte, precum Sinaia, au ceva de oferit tot timpul anului.

În străinătate, avantajele vancațelor în afara sezonului sunt și mai mari. Marketwatch scrie că cine vizitează orașele europene din septembrie până în decembrie și din ianuarie pâna în martie scapă atât de înghesuiala valului de turiști, cât și de căldură. În august, în vârful sezonului turistic, temperaturile sunt adesea insuportabile, mai ales în orașele din sudul Europei - Madrid, Barcelona sau Roma.

Însă toamna și primăvara turiștii pleacă, viața în aceste orașe reintră în normal, cozile din fața obiectivelor turistice sunt mult mai mici. La fel și prețurile. Platforma Airfare Watchdog estimează că, în afara sezonului, vacanțele în orașele europene sunt cu până la 60% mai ieftine decât în vârful sezonului.

Tot cam cu atât de mult scad tarifele de cazare și în destinațiile exotice, care în timpul sezonului sunt extem scumpe. De exemplu, în Caraibe este cel mai bine sa ajungi în perioada mai-iunie sau în noiembrie. Chiar dacă sezonul uraganelor începe în iulie, fenomenele meteo extreme au loc mai degrabă în perioada august-octombrie.

Însă există și metropole în care este cel mai bine să ajungi în timpul sezonului. Cei de la Marketwatch spun că vara New York sau Las Vegas se golesc, căci locuitorii lor pleacă în stațiunile de la ocean sau în Europa.

Problema cu aceste destinații îndepărtate este că biletele de avion spre ele sunt scumpe tot timpul anului. Și, cum legăturile directe sunt aproape inexistente, drumul este lung și anevoios. Dar chiar și așa se pot economisi câteva sute de euro cu vacanțe în extra-sezon.