Capri, insula apelor albastre 

Data publicării:
capri

Insula Capri e un colţ de rai despre care lumea vorbeşte încă din vremuri mitologice. Era locul preferat de relaxare al împăraţilor romani şi, secole mai târziu, a fost refugiu pentru toţi artiştii romantici care aici şi-au găsit muza. Să nu credeţi că este o destinaţie exclusivistă, rezervată doar turiştilor dispuşi să cheltuiască mii de euro pentru câteva zile petrecute pe insulă.

Din Bucureşti, nu puteţi ajunge direct pe insulă. Dacă luaţi avionul, prima oprire este Napoli, unde se află cel mai apropiat aeroport de Capri. Preţul unui bilet dus-întors variază între 150 şi 310 euro, în funcţie de compania aeriană aleasă. Un drum cu autocarul vă costă 140 de euro, iar dacă plecaţi cu maşina trebuie să ştiţi că aveţi de condus mai bine de 2.100 de kilometri, doar dus. Din Napoli, luaţi feribotul până pe insulă. Un bilet costă 16 euro, iar călătoria pe mare durează mai puţin de o oră.

Orice turist care ajunge în Capri trebuie să aibă în bagaj încălţăminte confortabilă. Traficul e drastic restricţionat pe insulă şi mersul pe jos e cea mai bună modalitate ca să o exploraţi. De la Capri la Anacapri, se poate ajunge urcând şi coborând 784 de trepte săpate în stâncă de coloniştii greci. Pentru distanţe mai mari, aveţi şi alternativă. Puteţi alege autobuzul, funicularul sau telescaunul. Acesta din urmă e ceva mai scump, 10 euro un bilet dus-întors, dar, cu siguranţă face toţi banii.

Vă veţi aflat la aproape 600 de metri deasupra nivelului mării şi veţi putea cuprinde cu ochii centrul istoric al oraşului Capri, dar şi ţărmul Italiei continentale. Şi dacă aţi ajuns pe insula Capri, nu puteţi pleca înainte să intraţi în Grota Albastră. Aici, apa albastră nu e doar o figură de stil.

Pe cei 10 kilometri pătraţi cât are acest petec de pământ, în timpul verii veţi întâlni zilnic zece mii de turişti, un număr egal cu cel al localnicilor. Anual, insula Capri este destinaţie de vacanţă pentru jumătate de milion de străini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri