Ce spune un newyorkez ajuns prima oară în Bucureşti

Data publicării:
Every Day Life In Romania As EU Members Mull Schengen Inclusion
BUCHAREST, ROMANIA - MARCH 08: Students relax outside the main university on March 8, 2013 in Bucharest, Romania. Both Romania and Bulgaria have been members of the European Union since 2007 and restrictions on their citizens' right to work within the EU are scheduled to end by the conclusion of this year. However, Germany's interior minister announced recently that he would veto the two countries' entry into the Schengen Agreement, which would not affect labour rights but would prevent passport-free travel. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Capitala, altădată vizitată în special de străinii care veneau pentru afaceri, atrage acum tot mai mulţi turişti de peste hotare. Numai în ultimii 5 ani, procentul celor care vin să se relaxeze şi să se distreze în Bucureşti s-a dublat, iar specialiştii spun că acesta e abia începutul.

Louis este din New York. Călătoreşte în toată lumea şi scrie despre experienţele sale pe blog. De aceea, este mereu în căutarea unor destinaţii sigure şi cu o conexiune bună la Internet. Despre Bucureşti nu ştia mare lucru şi nici nu avea mari aşteptări.

Prima impresie despre oraş a fost că este foarte frumos, mult mai frumos decât credeam. Sincer, credeam că va fi mai neîngrijit, cu imobile nereparate, dar e foarte frumos de fapt. Am fost plăcut surprins. Sper să revenim curând şi să aflăm mai multe despre oraş”, spune Loius.

În 2016, aproape jumătate din străinii care au venit în ţara noastră au vizitat şi Capitala, adică 1.100.000 de persoane.

De departe, cei mai mulţi dintre străini preferă centrul istoric al oraşului.

Farmecul medieval al străzilor şi al clădirilor istorice, magazinele, muzeele, restaurantele cu mâncare tradiţională, toate acestea au făcut rapid din Centrul Vechi al capitalei una dintre principalele atracţii turistice

Sunt însă şi alte locuri pe care turiştii le pot descoperi în Capitală. În ajutorul lor vin voluntarii.

Bogdan Săvulescu, ghid: „Sunt divesre tururi, de la Communist Tours la Jewish Tours, Hidden Parts of Bucharest Tours, este un tur care merge chiar şi în cimitire, în zone din periferia Bucureştiului”.

Creşterea numărului de curse aeriene low cost, tarifele reduse pentru cazare, mâncare şi acces la muzee, dar şi evenimentele culturale au dus tot mai mulţi vizitatori în Capitală.

Călin Ile, preşedinte Federaţia Industriei Hoteliere din România: „Numărul turiştilor care vin în Bucureşti e în creştere în ultimii 5 ani, dar în special a celor veniţi pentru vacanţe. Dacă acum 5 ani ponderea turiştilor de bussiness era undeva la 80%, astăzi, datorită creşterii numărului de turişti veniţi în vacanţe şi pentru distracţie şi agrement, ponderea turiştilor de bussiness e undeva la 60%, deci ponderea turiştilor de vacanţă a crescut de la 20% la 40%, o dublare în ulitmii 5 ani”.

Cei mai mulţi turişti vin pe cont propriu, iar hotelierii se bazează foarte mult pe vânzarea online. Aşa că mai avem mult până la podiumul destinaţiilor turistice consacrate, unde pe primul loc în 2016 a fost Bangkok-ul, cu peste 21 milioane de turişti, urmat de Londra şi Paris.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri