Cine este Miss Franţa 2019: La 18 ani mă tratau de parcă eram un monstru

Data actualizării: Data publicării:
Vaimalama Chaves

Vaimalama Chaves, o tânără de 24 de ani deţinătoarea titlului Miss Tahiti, a fost încoronată sâmbătă seară Miss Franţa 2019, succedându-i fotomodelului Maëva Coucke din regiunea Nord-Pas-de-Calais, în cadrul unei gale desfăşurate la Zénith de Lille şi al cărei juriu a fost alcătuit, pentru prima dată, exclusiv din femei, relatează AFP.

Vaimalama Chaves
Vaimalama Chaves, o tânără de 24 de ani deţinătoarea titlului Miss Tahiti, a fost încoronată sâmbătă seară Miss Franţa 2019 Foto: Facebook

Absolventa unui masterat de management în marketing, câştigătoarea le-a devansat pe celelalte finaliste, Miss Guadelupa, Miss Franche-Comté, Miss Réunion şi Miss Limousin.

"Mă ocupam de conţinutul de pe reţelele de socializare pentru o sală de sport, iar acum sunt Miss Franţa", a declarat tânăra, cu lacrimi în ochi. "Este incredibil, sunt foarte emoţionată".

Titlul Miss Franţa a mai fost câştigat de Miss Tahiti în 1999, când a fost încoronată Mareva Galanter.

Vaimalama Chaves a avut probleme cu greutatea în copilărie, iar oamenii o tratau de parcă era un ''monstru'', a mărturisit tânăra pentru AFP, citată de Agerpres. La 18 ani, tânăra cu o înălţime de 1,78 m avea peste 80 de kilograme. De atunci, a slăbit 20 de kilograme.

Treizeci de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au concurat pentru prestigiosul titlu în cadrul celei de-a 89-a ediţii a ceremoniei difuzate în exclusivitate de postul de televiziune TF1 şi prezentată de Jean-Pierre Foucault. Gala a fost urmărită de circa 4.500 de spectatori.

Cele cinci finaliste au fost alese deopotrivă de juriu şi de telespectatori, care au luat în considerare criterii precum ''motivaţia, bunele maniere, spiritul de echipă'', potrivit lui Sylvie Tellier, Miss France 2002, directoarea generală a societăţii Miss Franţa, filială a companiei de producţie audiovizuală Endemol.

Votând prin telefon sau SMS, telespectatorii au avut ultimul cuvânt în desemnarea atât a câştigătoarei, cât şi a celor două finaliste care au completat podiumul.

După ce ediţia precedentă a fost dedicată cauzei femeilor în contextul mişcării #MeToo, anul acesta, gala a avut un juriu pentru prima dată exclusiv feminin, prezidat de Line Renaud, din care au făcut parte balerina Alice Renavand, cântăreaţa Jenifer, Miss Franţa 2011, Laury Thilleman, actriţele de comedie Maud Baecker şi Claudia Tagbo, precum şi Caroline Garcia, cea mai bună jucătoare de tenis a Franţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri