Croaziere de lux, cu îmbarcare din portul Constanţa

Data publicării:
21032013 20m 20croaziere-56088

Primii călători care se vor îmbarca direct din România, la bordul navei de croazieră MSC Poesia o vor face din dana de pasageri a Portului Constanța pe data de 27 septembrie și vor pleca pe mare pentru 11 zile.

Nava de pasageri MSC Poesia arată ca un mic oraș plutitor. Are o lungime de aproape trei sute de metri, 1.200 de cabine şi poate primi la bord 2.500 de pasageri. Pentru un sejur de şapte zile, turiştii vor plăti până la o mie de euro, plus taxe portuare. Iar în periplul lor pe mare, turiştii vor face escale în Veneţia, Istanbul, Yalta şi Odessa, pentru ca apoi să se întoarcă în Portul Constanţa.

„Avem 40 de cabine disponibile pentru români, restul sunt deja ocupate cu turişti străini. La bord au piscină, teatru, restaurante”, explică Ion Băsea, reprezentat MSC Cruise.

Vestea a ajuns rapid la operatorii de turism care deja își fac calcule.

„Ieri am primit de la agențiile din țară întrebări privind cine este agenția, de unde se îmbarcă și din ce perioadă începe operarea navei și cu siguranță vor fi români care vor apela la aceste servicii”, a declarat Cristian Barhălescu, operator de turism.

Reprezentanţii Portului Constanţa se aşteaptă ca numărul de pasageri să se dubleze în următorii doi ani, de la 30.000 de turişti, la peste 60.000.

„Va dezvolta toate serviciile conexe turismului și va deveni pe viitor punctul de plecare al turismului de croazieră și maritim”, a explicat Eduard Patrichi, șef terminalului de pasageri al Portului Constanţa.

Croazierele cu plecare din Portul Constanţa sunt asteptate nu doar de agenţii din turism, ci şi de autorităţile locale, care cred că vor fi benefice pentru economie.

66 de nave de croazieră, cu cel puţin 40.000 de pasageri străini la bord vor ajunge în acest an în Portul Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri