Sari la conținut

Cum puteți realiza singuri un aranjament floral pentru masa de Paşte

Pentru început, vă trebuie o vază transparentă, o farfurie şi un burete floral. Pe cel din urmă îl puteţi cumpăra din florării sau de pe internet. „Buretele se scufundă în apă, se menţine acolo până când acesta ajunge la fundul vasului în care l-am scufundat şi apoi se scurge uşor şi îl putem folosi fără nicio problemă pentru aranjamentul nostru”, a spus Dora Oprina, designer floral. Primul pas este decorarea vasului. Dora a ales sârmă şi ouă colorate. „Pregătirea sârmei este foarte simplă, o puteţi aranja pe degete, în mână, oricum doriţi dvs., în aşa fel încât sârma să susţină ouăle pe care le veţi aşeza în vas putem să îi dăm sârmei noastre orice formă vrem, strânsă, ondulată, cum vrem”, a spus Dora. După ce a aranjat sârma în vas, ultima etapă a decorării constă în aşezarea ouălor colorate.

Aşezăm ouăle în vas, dacă dorim putem să mai aşezăm un rând de sârmă, ne uităm să vedem dacă în momentul în care punem farfuria totul este în regulă. Iată! Numai bine!” a mai spus designerul floral. Următorul pas: decorarea vasului cu flori! Mai întâi buretele trebuie prins de vas, cu scotch sau cu plastilină specială pentru flori. „Ce avem noi de urmărit acum este să ascundem, să nu lăsăm la vedere buretele floral. El este util, el hidratează plantele, însă nu este estetic să fie la vedere. Motiv pt care trebuie să avem grijă să îl ascundem cât putem de bine”, a explicat Dora Oprina.

Iar acum urmează partea creativă: aranjarea florilor. „Fiecare este liber să realizeze acest aranjament aşa cum doreşte. Eu astăzi am ales să aşez la baza acestuia lalelele mai închise la culoare”, a spus Dora. Iar spre vârful aranjamentului Dora a aşezat florile deschise la culoare. „Voi încerca să înveselesc puţin aranjamentul adăugând câteva fire de narcise care sunt şi par foarte parfumate”, a spus designerul. Odată aşezate toate narcisele, trebuie umplute ultimele spaţii libere astfel încât buretele floral să nu se vadă. Dora a ales trandafiri albi şi lisianthus, dar puteţi alege orice flori vă plac. „Fiind perioada de primăvară merge foarte bine să aşezăm şi un măr, vom decora şi cu o gărgăriţă”, a completat aceasta. Iar pentru şi mai mult parfum Dora a adăugat o crenguţă înflorită de corcoduş.