Sari la conținut

DIGIMATINAL | Câinele Chinezesc cu Creastă


Beatrice Ilea - medic veterinar
O rasă destul de nouă la noi in ţară, dar cred că va fi primită destul de bine.

La prima vedere pare un animal exotic, dar temperamentul său este cel al unui câine de companie: jucauş , afectuos şi dependent de prezenţa omului.
Lipsa părului şi uneori a dinţilor au făcut din Chinezescul cu Creastă un abonat la competiţia de cel mai urât câine din lume.

Arbitrii internaţionali apreciază la Câinele Chinezesc cu Creastă talia subţire, fină, osatura puternică. Surprinzător pentru unii, dar astfel reuşeşte să urce pe podium în detrimentul altor pufoşenii patrupede.

Beatrice Ilea - medic veterinar
Sunt câini de apartament, clar. De ce? Pentru că nu au blană şi atunci ar trebui înfofoliţi, îmbrăcaţi foarte gros, ar resimţi frigul la fel ca un om dezbrăcat.

Nu sunt foarte toleranţi la medicamente şi au pielea foarte sensibilă. Au nevoie de creme pentru protecţie solară şi pentru hidratare.
Sunt câini energici, afectuoşi si foarte amuzanţi. Nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în preajma copiilor, pentru că pot fi răniţi uşor din cauza lipsei părului. Sunt curioşi şi foarte încăpăţânaţi, aşa că au nevoie de dresaj şi socializare pentru a fi temperaţi. Ca foarte mulţi câini de talie mică şi chinezescul cu creastă este destul de mâncăcios. Până la varsta de 1 an şi jumătate au nevoie de 3 mese pe zi, de calitate.

Beatrice Ilea - medic veterinar
Există şi la ei pericolul de obezitate şi mai ales pericolul de a dezvolta probleme de piele.

Aspectul exotic, dar şi eleganţa pe care o are în mers un Chinezesc cu Creastă, vă scot, cu siguranţă, din anonimat atunci cand îl scoateţi la plimbare.

Beatrice Ilea - medic veterinar
Bineînţeles că voi fi remarcată. În momentul în care o să ies cu un asemenea câine pe stradă, toată lumea mă va întreba wow dar ce câine este ăsta!?

Durata medie de viaţă a acestui câine este între 13 si 15 ani, dar exemplarele bine întreţinute pot depăşi această vârstă.