Sari la conținut

GALERIE FOTO. Cinci minuni ale naturii care nu trebuie ratate

 El Bosque Sumergido - FOTO: Facebook / La Bioguida

Primul este o pădure acoperită de ape, numită El Bosque Sumergido, și cuprinzând peste 60 de chiparoși. Se păstrează perfect sub apele lacului Traful din Patagonia. Pădurea s-a scufundat ca urmare a unui cutremur produs în regiunea Osorno din Chile, când Cerro Bayo (un munte din zonă) s-a dislocat și alunecarea terenului a împins o parte din pădure sub apele lacului, potrivit Agerpres.

Chocolate Hills  - FOTO: Facebook / Discovery Channel Australia & NZ

Al doilea este constituit din așa zisele Chocolate Hills (Dealurile de ciocolată), aflate pe insula Bohol din Filipine. Ele cuprind 1.268 de dealuri în formă de con rotunjit, de aceeași mărime, răspândite pe mai mult de 50 de kilometri pătrați, care devin maro în timpul sezonului uscat. Această culoare le-a adus numele de Chocolate Hills. Această formațiune geologică extrem de rară a fost propusă de statul Filipine pentru înscrierea în Patrimoniul mondial.

Kliluk - FOTO : Facebook / Fractal Multiverse

Al treilea obiectiv este Kliluk, lacul pătat din Canada. El conține cele mai mari cantități de sodiu, magneziu și sulfați de calciu din lume, dar și multe minerale, cum ar fi argint, titan și alți sulfați. Localnicii consideră că lacul este sacru și unii din ei au intenționat în trecut să construiască un centru de relaxare, acțiune nerealizată până în prezent.

 

The Wave - FOTO : Facebook / Korinna Sehringer 

The Wave (Valul) este a patra minune naturală asupra căreia s-a oprit 7sur7.be. Este o formațiune stâncoasă de gresie aflată la granița dintre statele Arizona și Utah. Situate în apropierea de orașul Page, stâncile multicolore variază între roșu, roz și alb. Diferitele straturi de gresie au fost modelate de vânt, ajungând să aibă aspectul de val.

 

Kawah Ijen - FOTO: Facebook /Johan Georget

Vulcanul Kawah Ijen este ultimul obiectiv recomandat. El se află în insula Java din Indonezia, fiind cunoscut pentru lacul său extrem de acid (cu un pH în jur de 0,2), dar are și o particularitate ciudată: aruncă „lavă albastră”. „Versanții săi sunt luminați de scurgeri de lavă pe care se văd minunate flăcări albastre. Culoarea nu provine de la lava însăși, ci de la vaporii de sulf care ies din craterul vulcanului Kawah Ijen cu o temperatură de 200 de grade Celsius. Când se aprind seara, gazele produc flăcări de un albastru electric ce pot avea 5 metri înălțime. Versanții vulcanului capătă atunci un aspect spectral absolut ireal”, scrie site-ul Genside, preluat de 7sur7.be.