Sari la conținut

Klaus Iohannis a fugit de caniculă în Munţii Retezat

Preşedintele Klaus Iohannis a fost cu soţia sa în munţii Retezat. Şeful statului a petrecut, sâmbătă, câteva ore, pe crestele montane şi pe malul Lacului Bucura.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au urcat în Munţii Retezat până la lacul glaciar Bucura, cel mai mare lac de acest tip din România. Turiştii din zonă, dar şi membrii Salvamont, au fost surprinşi să îl vadă pe preşedinte şi nu au ratat ocazia, de a face fotografii cu el.

Preşedintele Iohannis şi soţia sa sunt cunoscuţi ca fiind împătimiţi ai drumeţiilor montane, fiind dese situaţii în care turiştii s-a întâlnit pe trasee din Carpaţi cu cei doi.

În august 2016, Klaus Iohannis a postat pe Facebook o imagine cu el în la lacul Bâlea. ”Drumeţiile montane rămân o pasiune pentru mine aşa că am urcat din nou pe munte. Vă spun cu toată sinceritatea: avem probabil cele mai spectaculoase peisaje din Europa. Merită să le descoperiţi!”, scria atunci Iohannis.  

O lună mai târziu, preşedintele s-a lăsat fotografiat pe vârful Negoiu, alături de un grup de tineri din Cluj, iar în weekendul următor a mers împreună cu soţia în munţii Parâng.