Programul „Litoralul pentru toţi", debut cu stângul. Turiştii preferă vacanţele scurte, de weekend

Data publicării:
plaja mediafax-3

În urmă cu o săptămână, pe plaja din Mamaia se înghesuiau 15.000 de turişti. Acum, şezlongurile stau goale. Mai puţin de 3.000 de oameni s-au cazat la hotelurile din staţiune în acest sfârşit de săptămână. 

Despre programul „Litoralul pentru toţi", puţini sunt cei care ştiu. Excepţie fac turiştii care nu îşi permit să vină la mare în plin sezon. În luna mai, o vacanţă de şase zile la un hotel de 3 stele din Mamaia costă 425 de lei.

Printre cei care mizează pe programul „Litoralul pentru toţi” se numără şi Doina Zafiu, din Bucureşti. A venit la mare la începutul lunii mai şi se va întoarce acasă tocmai după 15 iunie. „De 5 ani consecutiv, de două ori pe an, când e litoralul pentru toţi, vin la mare”, mărturiseşte femeia.

Chiar şi aşa, turiştii nu se înghesuie să-şi facă rezervări.

„Sunt şi cerinţe pentru "Litoralul pentru toţi" şi preferă mai mult pentru weekend. Majoritatea hotelurilor s-au pregătit intens, dar ştiţi cum este, probabil timpul nu ne ajută, sau poate reclama nu ne ajută”, spune Ion Gheorghe, reprezentantul unui hotel de 4 stele.

Cei mai mulţi turişti sunt aşteptaţi pe litoral în luna august, când în medie 120.000 de oameni sunt în fiecare zi la malul mării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri