TURIST ACASĂ. Dobrogea, ținutul vestigiilor

Data publicării:
dobrogea

De departe, cel mai important artefact pe care turiştii îl pot vedea la Muzeul Callatis este un papirus vechi de peste 2.400 de ani. De altfel, este singurul papirus existent în ţara noastră şi singurul întreg din Europa. Papirusul a fost descoperit în urmă cu aproape 50 de ani, în timp ce se efectuau lucrări de excavaţie în locul în care, astăzi, există clădirea muzeului.

Specialiştii sosiţi la faţa locului au descoperit un mormânt antic în care era îngropat un conducător al Cetăţii Callatis care ţinea în mâini acel papirus. În prezent, vizitatorii pot vedea cele 154 de fragmente de papirus, dar şi alte obiecte antice la Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia. În total, instituţia deţine aproximativ cinci mii de obiecte care au aparţinut unor locuitori ai Cetăţii începând din secolul V înainte de Hristos.

Din gara Mangalia, turiştii mai au de mers pe jos aproximativ 300 de metri până aproape de centrul oraşului. Cei care doresc să ajungă la muzeu cu un mijloc de transport în comun pot opta pentru un maxi taxi, care va pleca tot din gara Mangalia. Biletul costă 3 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii. Turiştii pot ajunge la muzeu şi cu taxiul, de la gara Mangalia şi până la destinaţie, vor plăti aproximativ 10 lei, preţul pe kilometru fiind 3 lei şi 50 de bani.

La muzeu, preţul unui bilet pentru adulţi este de 10 lei, iar pentru copiii cu vârsta sub 7 ani este gratuit. Vizitatorii care sosesc la muzeul Callatis în număr mare pot beneficia de reducerea de grup.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri