Turist acasă. Valoarea istorică și legendele Tâmpei

Data publicării:
brasov-1

De-a lungul timpului, în jurul Tâmpei s-au ţesut numeroase legende. Se vorbeşte că muntele a fost locuit de balauri sau că în subteran se află un lac imens care ar putea inunda tot oraşul.

Pe lângă frumusețea vegetației și a peisajului, valoarea Tâmpei este și istorică. Odinioară, aici a fost construită Cetatea Brașovia. Construită pe locul unor chilii ale călugărilor benedictini, cetatea pomenită în documente din anul 1434 a fost demolată din ordinul guvernatorului Ioan de Hunedoara. Acum se mai văd câteva ziduri și urmele unor rezervoare de apă.

Pe Tâmpa se poate ajunge pe mai multe căi: există trasee turistice montane, telecabină sau drumul pentru mașină. Muntele Tâmpa are aproape o mie de metri, la aproximativ 400 de metri deasupra orașului. Pentru diversitatea animalelor și a plantelor rare care trăiesc în pădurile Tâmpei, muntele a fost declarat rezervație naturală.

La Brașov locurile de cazare sunt pentru toate buzunarele, iar dacă optați să vă petreceți un weekend la munte aveți de unde alege dintre traseele turistice montane din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri