Varșovia, orașul lui Frederic Chopin

Data publicării:
varsovia 2

Centrul oraşului vechi este punctul de plecare pentru orice călătorie în Varşovia. Toate clădirile din piaţa centrală, inclusiv Palatul Regal, au fost reconstruite după planurile iniţiale ale clădirilor ce au fost puse la pământ în cel de Al Doilea Război Mondial. Palatul Regal, devenit acum muzeu, surprinde cu sălile elegante, decorate cu portrete ale regilor din dinastia Jagellon. La loc de cinste se află şi premiul Nobel pentru pace primit de liderul sidicatului Solidaritatea, Lech Walesa.

Nu departe de centrul oraşului se află Palatul Wilanow, construit de regele Ian Sobieski. Micul Versailles, cum mai este numit, şi-a păstrat structura originală fiind ferit de ororile războiului, spre deosebire de palatul regal.

Dacă vorbim de Varşovia, nu trebuie uitat Frederic Chopin, care a petrecut mare parte din viaţă în capitala Poloniei, dar a murit departe de ţară, la Paris. Totuşi, inima sa a fost adusă în Polonia şi este încastrată într-o coloană a Bisericii Sfânta Cruce.

Pentru turistul român, cel mai rapid drum la Varşovia este cu avionul. O cursă costă între 177 şi 182 de euro. Dacă doriţi să plecaţi cu maşina, să ştiţi că benzina şi taxele de drum ajung la 135 de euro, iar distanţa de aproape 1.100 de kilometri se acoperă în 20 de ore. 

Pentru cazare, aveţi de ales între hoteluri de două stele, cu preţuri care pleacă de la 24 de euro, sau variante mai scumpe, de patru sau cinci stele, unde preţul unei camere ajunge la 300 de euro.

Varşovia este şi un oraş modern, cu blocuri turn, dar care păstrează şi monumente construite pe vremea comuniştilor, cum este Palatul Culturii, trimite cu gândul la Casa Scânteii din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri