VIDEO. Cel mai vârstnic grup de hip-hop din lume

Data publicării:
bunici dansatori

Membri trupei, 37 de bătrâni din Noua Zeelandă, au între 66 şi 96 de ani.

La vârsta la care alţi oameni stau mai mult cu nepoţii din parc, cei 37 de bătrâni de pe insula Waiheke de lânga oraşul neozeelandez Auckland îşi petrec ziua la repetiţii, în sala de sport. Nici problemele medicale nu îi opresc să danseze.

Am avut cinci atacuri de cord. Nimic nu mă opreşte. Sunt într-o formă fizică mult prea bună ca să obosesc”, spune John „Snoop J” Baker, de 79 de ani.

Violet „Granny V” Hollis, de 96 de ani, povestește: „Când m-au invitat să particip, le-am spus că nu pot să-mi mişc picioarele. Au spus că nu contează, că o să pot să vin cu scaunul”.

Prin dans, bunicii şi bunicuţele luptă contra abuzurilor săvârşite asupra copiilor, dar şi contra discriminării pe criterii de vârstă. Banii pe care îi câştigă îi donează organizaţiilor non guvernamentale.

La început, am vrut doar să conving vârstnicii să iasă din casă şi să danseze pe stradă. Aşa că am mers cu maşina mea în jurul insulei Waiheke şi am vorbit cu toţi cei peste 65 de ani şi care aveau puls”, povestește Billie „J Buzz” Jordan, managerul trupei.

Grupul, care este şi cea mai vârstnică trupă de hip-hop din lume, a primit deja recunoaştere internaţională şi a fost invitat să participe la concursul internaţional din Las Vegas, Statele Unite. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri