VIDEO. Internauții și iubitorii de animale, revoltați de eutanasierea girafei Marius

Data publicării:
marius girafa

Decizia eutanasierii girafei a stârnit furia internauților și a apărătorilor drepturilor animalelor, în condițiile în care conducerea Yorkshire Wildlife Park, dar și reprezentanții mai multor grădini zoologice se oferiseră să-l găzduiască pe Marius.

Bengt Holst a fost însă de neînduplecat. „În prezent, girafele se reproduc bine și, atunci când ai de ales, trebuie să te asiguri că păstrezi exemplarele cu cele mai bune gene”, a spus directorul științific, potrivit BBC

Spațiile disponibile în alte grădini zoologice trebuie păstrate pentru girafele care au o importanță mai mare din punct de vedere genetic, a adăugat acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pentru eutanasiere lui Marius s-a folosit un pistol penumatic pentru bătut cuie. Astfel, carnea nu a contaminată și a ajuns hrană pentru lei.

Reprezentanții grădinii zoologice din capitala Danemarcei au mai luat o decizie controversată: girafa a fost tranșată în fața mai multor vizitatori curioși, între care și copii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri