Zurich, un muzeu în aer liber. Capitala financiară a Elveției este și cel mai scump oraș european

Data publicării:
zurich

O plimbare prin centrul vechi al oraşului este ca o vizită într-un muzeu în aer liber. Una dintre cele mai renumite biserici, veche de peste 1.000 de ani, este Fraumünster. Are vitralii realizate de pictorul Marc Chagall. Nu trebuie să rataţi nici Muzeul Naţional al Elveţiei, unde puteţi vedea vestigii din perioada antică şi medievală, dar şi colecţii de artă modernă. Celebră este şi Biserica Sfântul Petru din Zurich, recunoscută pentru ceasul de pe faţadă, cel mai mare din Europa.

Dacă ajungeţi în Zurich, trebuie să fiţi pregătiţi pentru cumpărături: principala arteră comericială a oraşului, Bahnhof Strasse, este renumită pentru magazinele sale exclusiviste, dar şi pentru că acolo îşi au sediul cinci bănci importante.

Cea mai rapidă cale de a ajunge la Zurich este cu avionul. Un zbor costă între 142 şi 312 euro. Cu trenul se ajunge prin Belgrad sau prin Viena, iar călătoria costă aproximativ 260 de euro. Dacă optaţi pentru automobil, cei aproape o mie o sută de kilometri pot fi parcurşi în 21 de ore, iar pentru carburant sunt necesari cam 250 de euro.

Fiind considerat oraşul cu cel mai înalt nivel de trai din Europa, preţurile din Zurich nu sunt deloc mici. Acest lucru este valabil şi la cazare. Astfel, pentru un hotel de două stele preţurile pleacă de la 97 de euro, iar o cameră la un hotel de cinci stele poate depăşi 700 de euro.

Dacă hotelul este în centrul oraşului, ajungeţi uşor, cu tramvaiul, la grădina zoologică. Pe aleile parcului veţi fi surprinşi şi încântaţi de defilarea pinguinilor. Dar principala atracţie a oraşului este Lacul Zurich, unde localnicii şi turiştii se relaxează fie la marginea apei, fie la o plimbare cu vaporaşul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri