Sari la conținut

Cele mai mici încasări la Hollywood din ultimii 20 de ani

A fost o vară cu final nefericit pentru Hollywood. S-a tras linie şi concluzia e că încasările cinematografelor din Statele Unite au fost cele mai mici din ultimii 20 de ani.

Marile studiouri pur şi simplu nu s-au bătut pe banii americanilor. A fost un sezon slab. Doar Wonder Woman şi Gardienii Galaxiei au avut încasări mai bune. Dar în rest au fost puţine animaţii, puţine comedii şi tocmai acestea aduc de regulă toată familia la cinema.

S-ar putea că până la finele anului cifrele să arate totuşi ceva mai bine. Vin lansări mari - Blade Runner, un nou „Thor", un nou „Star Wars" - însă până acum şi sezonul de toamna arată prost.

În primul weekend din septembrie, unul foarte important fiindcă e legat de ziua muncii, niciun studio mare nu a adus în cinema un film nou. Iar asta nu s-a mai întâmplat de câteva decenii.

Cei de la Hollywood au însă o altă explicaţie pentru încasările slabe: de vină sunt criticii. Şefii de studiouri arată cu degetul către Rotten Tomatoes, site-ul care face recenzii şi da punctaje filmelor. Popularitatea sa creşte exponenţial.

În luna mai a avut mai bine de 13 milioane de vizitatori unici, iar mai-marii de la Hollywood spun că baza a devenit atât de mare că site-ul influenţează direct vânzările de bilete.

Marea problema a siteului, spun aceştia, este că nu îşi alege criticii îndeajuns de bine.

Sunt 3 mii de oameni care dau note însă, şefii de studiori spun că nu prea se pricep.