Sari la conținut

Barry Manilow a recunoscut public, la 73 de ani, că este homosexual

Cântăreţul american Barry Manilow, în vârstă de 73 de ani, a vorbit pentru prima dată în mod public despre homosexualitatea sa, miercuri, şi a dezvăluit că s-a temut să nu îşi dezamăgească numeroasele admiratoare dacă ar fi anunţat în urmă cu câteva decenii că este gay, informează Reuters citat de News.ro.

2016 Pre-GRAMMY Gala And Salute to Industry Icons Honoring Irving Azoff - Show

Foto: Gulliver/Getty Images

Artistul american a acordat interviuri, miercuri, pentru revista People şi emisiunea ”Entertainment Tonight”, despre acest secret din viaţa lui privată şi a făcut dezvăluiri despre relaţia de aproape 40 de ani cu soţul lui, Garry Kief.

”Am crezut că le voi dezamăgi (pe admiratoare, n.r.), dacă ar afla că eu sunt gay. De aceea nu am făcut nimic în acest sens”, a declarat Barry Manilow pentru revista People, într-un interviu ce a fost publicat miercuri.

Barry Manilow, născut la New York, şi managerul lui, Garry Kief, au o relaţie din 1978 şi s-au căsătorit în 2014, în Palm Springs, după legalizarea căsătoriilor gay în statul american California. Un an mai târziu, actriţa Suzanne Somers, o bună prietenă a cântăreţului, a dezvăluit într-un talk-show TV faptul că acesta s-a căsătorit. Cu toate acestea, Barry Manilow nu a confirmat şi comentat niciodată dezvăluirea făcută de Suzanne Somers. 

”Atunci când au aflat că eu şi Garry eram împreună, fanii au fost bucuroşi. Reacţia lor a fost una frumoasă - am văzut străini care îmi spuneau: «E minunat, mă bucur pentru tine!» Sunt foarte recunoscător pentru asta”, a spus Barry Manilow pentru revista People.

Artistul a dezvăluit că l-a cunoscut pe Kief în 1978, la doar câţiva ani după ce devenise un cântăreţ celebru graţie unor piese precum ”Mandy” şi ”Looks Like We Made It”.

În emisiunea de televiziune ”Entertainment Tonight”, Barry Manilow a confirmat că nu intenţionase niciodată să facă publică relaţia lui cu Garry Kief: ”Am fost împreună în toţi aceşti ani. Toată lumea ştie că noi doi facem o echipă. Toată lumea ştie că eu ştiu că ei ştiu. Aşadar, nu m-am gândit niciodată să vorbesc public despre asta. Sunt un tip foarte discret”.

Totuşi, după ce Suzanne Somers a vorbit public despre căsătoria lui într-o emisiune de televiziune, Barry Manilow a observat că în presă ”nu a apărut nici măcar o singură reacţie negativă”.

Barry Manilow a acordat aceste interviuri în timp ce îşi promovează următorul album de studio, ”This Is My Town: Songs of New York”, printr-o serie limitată de concerte în Statele Unite.

Barry Manilow, născut pe 17 iunie 1943, este un cântăreţ, textier, aranjor şi producător muzical american, a cărui carieră muzicală se întinde pe durata a peste cinci decenii. De-a lungul anilor a lansat numeroase piese de mare succes, precum ”Mandy”, ”Can't Smile Without You" şi ”Copacabana (At the Copa)”.

A avut 47 de piese care au ajuns în Top 40, inclusiv 12 cântece care au urcat până pe primul lor în topul american. Albumele şi single-urile sale s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial.

Pe aceeași temă