Sari la conținut
News Alert

Jennifer Lawrence, apariţie controversată: „Este o imagine deprimantă”

Actriţa în vârstă de 27 de ani a pozat recent, la Londra, alături de colegii ei din filmul „Red Sparrow”. Fotografia a devenit virală, stârnind controverse pe reţelele de socializare.

'Red Sparrow' - Photocall

Foto: Gulliver/Getty Images

Imaginea o arată pe Jennifer Lawrence într-o rochie Versace, foarte decoltată, înfruntând frigul, alături de colegii ei bărbaţi, toţi îmbrăcaţi gros.

Mulţi dintre cei care au văzut imaginile au comentat că acestea simbolizează diferenţele de tratament dintre femei şi bărbaţi, atât de discutate la Hollywood în ultima perioadă.

"Doar pentru că este femeie, trebuie să înfrunte frigul ca să arate nişte piele?" este una dintre întrebările puse pe reţelele de socializare.

„Este o imagine deprimantă. Am fost afară şi este îngrozitor de frig,a comentat o internaută.

 

 

Ţinuta elegantă, dar sumară a actriţei, a fost in contrast cu cele purtate de ceilalti colegi, Joel Edgerton, Jeremy Irons, Matthias Schoenaerts şi regizorul Francis Lawrence. 

Jennifer Lawrence şi-a făcut apariţia la evenimentul de promovare într-un palton până la glezne, însă, se zvoneşte că actriţa a fost rugată de reprezentanţii casei de moda Versace să pună în valoare rochia, motiv pentru care vedeta a pozat doar în rochie.

Foto: Gulliver/Getty Images

Actrița a răspuns criticilor pe pagina de Facebook și s-a declarat „foarte ofensată”. „Nu numai că această controversă e ridicolă, dar mă simt și foarte ofensată. Această rochie Versace este fabuloasă, credeați că o voi acoperi cu o haină sau o eșarfă? Am stat afară timp de 5 minute. Aș fi stat și în zăpadă pentru această rochie și asta pentru că iubesc moda și a fost alegerea mea,” a scris vedeta.

Luna trecută, Jennifer Lawrence s-a alăturat actriţei Cameron Diaz şi cântăreţei Adele la Women's March din Los Angeles, care a militat pentru drepturile femeilor şi egalitate. 

Jennifer Lawrence este actriţă americană, născută pe 15 august 1990. A debutat cu un rol secundar în „Garden Party” (2008) şi a impresionat apoi cu o evoluţie remarcabilă în drama independentă „Winter's Bone” (2010), care i-a adus prima dintre cele patru nominalizări ale sale la premiile Oscar. A devenit cunoscută pe plan internaţional graţie rolului Mystique din filmul ”X-Men: First Class” (2011), pe care l-a reluat apoi în mai multe lungmetraje din universul francizei ”X-Men”.

Personajul Katniss Everdeen pe care l-a interpretat în franciza ”Jocurile foamei/ Hunger Games” (2012-2015) au transformat-o într-un star mondial şi i-au adus onorarii uriaşe. A fost apreciată şi de criticii de cinema, în special pentru colaborările sale cu regizorul David O. Russell.

Jennifer Lawrence a câştigat Oscarul la categoria ”cea mai bună actriţă” cu rolul din filmul ”Silver Linings Playbook” (2012) şi a fost de alte două ori nominalizată la premiile Oscar - pentru rol secundar, cu filmul ”American Hustle” (2013), şi pentru rol principal, pentru filmul ”Joy” (2015).