Tradiții neobișnuite de Crăciun, în lume. În Germania se pun murături în brad, iar în Venezuela oamenii merg pe role la slujbă

Data publicării:
pom de craciun
În Germania, oamenii ascund o bucată de murătură în pomul de Crăciun, iar primul copil care o găsește primește un cadou simbolic. FOTO: Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni majoritatea copiilor l-au așteptat pe Moș Crăciun, însă în alte colțuri ale lumii și-a făcut apariția și câte o vrăjitoare. Este doar una dintre tradițiile neobișnuite din alte culturi, care nu sunt cunoscute tuturor. De la țara în care de sărbători nu se împodobește bradul până la cea în care oamenii merg de Ajun pe role la slujbă, toate sunt obiceiuri care oferă un farmec aparte perioadei de iarnă. 

Tradiții neobișnuite în alte țări, de Crăciun

În Islanda, se spune că 13 Moși, asemănători unor troli, vizitează copiii înainte de Crăciun, pe parcursul a 13 nopți. Ei lasă daruri pentru cei cuminți și cartofi stricați pentru cei obraznici.

În afara lui Moș Crăciun, copiii din Italia o așteaptă și pe Befana, o vrăjitoare care aduce jucării și dulciuri pe 5 ianuarie. Se spune că ea nu a vrut să îi ofere un dar pruncului Iisus și a fost blestemată să ducă daruri tuturor celor mici.

În Germania, oamenii ascund o bucată de murătură în pomul de Crăciun, iar primul copil care o găsește primește un cadou simbolic.

În locul bradului, în Noua Zeelandă se împodobește un arbore ornamental, cu o coroană bogată de flori roșii.

Iar în capitala Venezuelei, oamenii merg la slujba din Ajunul Crăciunului într-un mod neobișnuit. Parcurg drumul până la biserică pe role. Obiceiul este atât de răspândit, încât multe străzi sunt închise pentru mașini.

Norvegienii cred că în această perioadă suntem înconjurați de spiritele rele. De aceea, toate măturile sunt bine ascunse, pentru a nu fi furate de vrăjitoare.

Și nu în ultimul rând, în Guatemala, după curățenia din Ajun, în fiecare cartier se formează o grămadă imensă de gunoi. În vârful ei se pune o figurină ce-l reprezintă pe Diavol, apoi, grămezii i se dă foc.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri