Sari la conținut
News Alert

Hartă inedită pentru turiştii din Cluj-Napoca

În fiecare an în Cluj-Napoca ajung peste 400.000 de turişti, iar aproape un sfert din ei sunt străini. Pornind de la aceste cifre, mai mulţi tineri clujeni au creat o nouă hartă turistică.

Turist: „O hartă ar fi de mare ajutor deoarece folosim una care arată cam aşa şi nu e foarte detaliată.”

***

Turist: „Acum ne plimbăm prin Cluj, dar nu ştim ce să căutăm, ori ce ar trebui să găsim, aşa că o hartă cu un tur scurt de centru ar fi de mare ajutor.”

***

Turist: Eu sunt aici doar pentru încă o zi şi doar mă plimb aşa. Dacă aş avea o hartă cu instrucţiuni ar fi super.

Reporter: Harta va avea şi recomandări cu locuri unde vei putea să mănânci.

Turist: Foarte tare. E primul lucru pe care îl caut când ajung într-un loc nou.

Andrei Mutu, iniţiatorul proiectului: „Am văzut multe hărţi cu oraşul, dar niciuna nu era pentru turişti, să o simţim că este pentru turişti şi în care oamenii să vadă efectiv trasee. Sunt trei trasee: „Life in the Communist Paradise” pentru cei care vor un traseu mai aventurier, „Clujul în 15 minute” care se adreseaza celor care nu au fost mult timp la dispozitie, dar vor sa descopere centrul și „Young Cluj” adresat celor tineri care vor sa experimenteze tot ce este nou in Cluj.”

Primul traseu, denumit "Paradisul comunist", propune o plimbare cu tramvaiul prin fostele cartiere ridicate înainte de 1989.

„Începem pe una dintre cele mai aglomerate străzi din Cluj, Mehedinţi, şi le propunem să se plimbe prin cartier un pic, apoi să ia tramvaiul pe vechiul CUG (n.r. Combinat de Utilaj Greu).”

Harta este gratuită şi poate fi găsită la o librărire din zona centrală a oraşului.

Vasile Lupşa, proprietar librărie: „Turiştii care au venit în ultima vreme au fost foarte bucuroşi să primească această hartă gratuită. În jur de 1.500 spre 2.000 de hărţi într-o săptămână şi vom mai distribui.”

Turist: „Tocmai ce am luat harta, altfel trebuia să caut pe Google totul adică unde trebuie să mergem şi unde să mâncăm aşa că e mai uşor să ai totul aşa.”

Harta are şi un cod care odată scanat încarcă pe harta telefonului obiectivele şi traseele, iar un ghid audio se activează automat.