Sari la conținut

METEO. Unde va ploua în acest weekend

Ne apropiem de sfârşitul săptămânii şi norii încep să strângă rândurile. Ploile de vară se vor înmulţi la deal şi la munte în zilele care urmează.

Astăzi, vremea va fi destul de frumoasă până după prânz, atunci când averse cu descărcări electrice vor cădea local în zonele de munte, în nordul Munteniei şi al Olteniei, şi izolat în celelalte regiuni. Maximele vor avea valori între 16 grade pe litoral şi 27 de grade în Câmpia de Vest.

Sâmbătă, după prânz, vor fi averse pe suprafeţe extinse din estul şi sudul ţării precum şi de la munte. Vor fi tunete, fulgere, vijelii şi, izolat, grindină. Din loc în loc se vor acumula cantităţi de apă de peste 25l/mp. Atmosfera instabilă se va menţine până luni seara. În plus, temperaturile vor mai scădea puţin, iar la altitudini foarte mari pot apărea, trecător, şi ninsori sau lapoviţă.

În Bucureşti, condiţiile de ploaie vor continua să fie reduse, cu toate că vor apărea înnorări trecătoare. Vântul va fi activ, dar nu va influenţa prea mult temperaturile care vor ajunge la valori maxime în jur de 24 de grade.

Norii se vor aduna treptat în zonele de munte, însă, ploile de scurtă durată îşi vor face apariţia după-amiază mai ales prin Carpaţii Meridionali. Temperaturile vor fi plăcute în toate masivele.

Cald va fi şi la malul mării unde se vor atinge 18..19 grade în majoritatea staţiunilor. În schimb, marea va fi mai răcoroasă, chiar şi în zona Deltei Dunării. Norii vor fi trecători, dar condiţiile de averse slabe vor fi prezente după lăsarea nopţii.