Sari la conținut
News Alert

Se strică vremea de marți. Avertizările meteorologilor

Ploile vor lua o scurtă pauză luni, iar temperaturile se vor apropia de cele normale în jumătatea nord-vestică a ţării. Vremea însă se va răci în vestul, centrul şi nordul ţării.

ploaie agerpres_9901616

Foto: Agerpres

Temperaturile nu se vor modifica foarte mult în celelalte regiuni, iar prin Muntenia se vor putea atinge şi valori de 32..33 de grade. Unele intensificări ale vântului vor fi la munte şi doar pe spaţii restrânse în rest.

Şirul zilelor călduroase va continua în zona Capitalei. Cerul va rămâne mai mult senin, aşa că maximele vor ajunge la 32 de grade în cursul după-amiezii. Vântul va sufla cel mult moderat, iar presiunea atmoferică va scădea uşor.

Pe parcursul zilei de marți, aversele vor pune stăpânire pe cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi prezente la început în nord, nord-est, la deal şi la munte, iar seara îşi vor face apariţia în zonele sudice şi vestice. Cantităţile acumulate de apă vor depăşi 20l/mp şi nu sunt excluse căderile de grindină.

Până în prag de weekend, ploile vor cuprinde întreaga ţară, astfel că şi mercurul din termometre va coborî tot mai mult. Joi, valori termice se vor opri la cel mult 24 de grade Celsius pe litoral.