33 de noi localități din Maramureș vor avea gaz, anunță liberalii. Banii vin din Programul național de investiții Anghel Saligny

Data publicării:
gaze-conducte-inquam-octav-ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

175 milioane de lei pentru extinderea rețelelor de gaz pentru 33 de localități din Maramureș au fost aprobate zilele acestea prin Programul „Anghel Saligny”, anunță deputatul PNL Călin Bota.

Acesta precizează că ordinul pentru aprobarea acestor obiective de investiții a fost semnat de miniștrii liberali Adrian Veștea – Ministerul Dezvoltării și Sebastian Burduja – Ministerul Energiei.

Printre localitățile vizate se numără Baia Mare, Baia Sprie, Câmpulung la Tisa, Dragomirești, Giulești, Săcel, Săliștea de Sus, Șișești, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Vișeu de Jos.
Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a mulțumit primarilor care au depus spre finanțare proiecte pentru această categorie de investiții.

PNI Anghel Saligny asigură, la nivelul întregii țări, finanțarea pentru proiecte care vizează sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv a branșamentelor, precum și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, obiectivul initial anunțat de Guvern fiind de 2.500 km de conducte de gaze și peste 150.000 familii branșate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

Bugetul total al programului se ridică la 50 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri