Sari la conținut

Audieri în dosarul porții ucigașe

Primarul şi viceprimarul Timișoarei au fost audiați în acestă dimineață la sediul Inspectoratului de Poliţie Timiş în dosarul porții de intrare în oraș, de pe Calea Lugojului. Anchetatorii încearcă să descopere motivul pentru care structura s-a prăbușit în timpul furtunii din 17 septembrie 2017 peste o mașină, iar șoferul, un tânăr de 24 de ani, a murit. Nicolae Robu şi Dan Diaconu au fost audiați în calitate de martori.

În sediul IPJ Timiș, Nicolae Robu şi Dan Diaconu au răspuns întrebărilor polițiștilor timp de aproximativ 2 ore.

 ”Viceprimarul a fost întrebat şi el pentru că autorizația de construire a fost semnată de el. Eu nu am nicio semnătură, dar e firesc ca primar să dau o declarație. Cine ştie dacă cu ocazia acelei cosmetizări, estetizări, s-a făcut mai mult decât ar fi trebuit şi anume s-a intrat cumva în structura de rezistență”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Viceprimarul Dan Diaconu nu a vrut să ofere detalii despre anchetă la ieșirea de la audieri. A spus doar că a venit şi el în calitate de martor.

 ”Am fost chemat în calitate de martor în cadrul unei anchetei. (reporter: Ce anchetă?)Legată de prăbușirea porții de pe Calea Lugojului. (reporter: Puteți să ne dați orice detalii, în ce stadiu se află dosarul?) Vă dați seama că nu pot să vă dau astfel de detalii”, a declarat  Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Dosarul penal a fost deschis de polițiști în rem. Până acum nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare. Poarta de pe Calea Lugojului s-a prăbușit în 17 septembrie 2017 în timpul furtunii puternice. Construcția fusese reabilitată în anul 2015, iar autorizațiile de construire au fost eliberate în regim de urgență. Nu există un proiect tehnic şi nici un studiu care să arate dacă structura modernizată putea să reziste la vântul puternic care a bătut cu peste 100 de km/h. Aceleași lucrări au fost făcute şi la poarta geamănă de pe Calea Aradului. Aici, plăcile de fibrociment care au îmbrăcat partea de sus a porții au fost îndepărtate anul trecut pentru a permite trecerea vântului.

reporter: Caterina Ledrer/ operatori: Dan Petcu, Cristian Kovacs