Biciclete pentru turişti, încuiate în depozite

Data publicării:
bici
150 de biciclete care ar putea fi închiriate de localnici sau de turiști zac într-un depozit. Se întâmplă la Deva, unde bicicletele cumpărate cu 135 de mii de lei au fost retrase încă din toamna trecută. Deși conducerea primăriei recunoaște că ar fi trebuit scoase și puse la dispoziția doritorilor de mișcare încă din 1 aprilie, ele nu sunt nici acum la centrul de închiriere amenajat la baza cetății. Cel mai probabil, ele vor putea fi închiriate abia începând de luna viitoare.

Cele 150 de bicicletele duse în toamnă în depozit ar fi trebuit reparate și recondiționate, pentru ca, de la începutul primăverii, să fie puse la dispoziția localnicilor sau a turiștilor.

"Programul de lucru al centrului de închiriere este 1 aprilie - 31 octombrie, de aceea bicicletele nu au mai fost închiriate în această perioadă. O parte dintre ele, v-am spus, au fost deja puse la dispoziția turiștilor", explică Răzvan Mareş, viceprimarul Devei.

Optimismul edililor este contrazis de realitate. Toate bicicletele sunt în continuare depozitate într-un spațiu al primăriei.

"Teoretic, centrul de închiriere ar trebui să fie aici, la baza telecabinei. În realitate însă, în piața cetății nu există nicio bicicletă de închiriat", Andrada Velciov, reporter Digi24 Timişoara.

În 2011, primăria a cumpărat 130 de biciclete care au costat în total 60 de mii 500 de lei. În 2015 au fost cumpărate alte 20 de biciclete, de această dată electrice. Ele au costat 70 de mii de lei. Dintre acestea, 5 au fost repartizate Poliției Locale, însă nu au fost aproape deloc folosite.

"Deoarece nu am primit echipamentul de protecție adecvat pentru a fi în siguranță polițiștul local care se deplasează în trafic cu bicicleta, au fost predate înapoi la sediu", spune şi Teodor Bălan, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Deva.

Tinerii din Deva spun că le-ar plăcea să poată să închirieze pentru o zi o bicicletă cu care să se plimbe prin oraș.

"Ar fi util ca în Deva să fie biciclete de închiriat, pentru localnici, pentru tineri? Sincer da, ar fi un plus pentru oameni, dacă ar vrea să se plimbe."

"Care ar fi avantajele bicicletelor? Te poți deplasa mult mai ușor la diferite obiective turistice din zonă."

Cel mai probabil, bicicletele vor apărea din nou la centrul de închiriere abia de luna viitoare. Ele vor putea fi închirate cu 3 lei pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri