Campanie antiaccidente pe 2 roți

Data publicării:
motoare

Motoare turate, pentru vieți protejate. Acesta a fost motto-ul celei de-a 11-a ediții a Paradei Motocicliștilor din Timișoara. Aceștia spun că vor să se facă auziți, dar mai ales văzuți de șoferi, pentru a evita accidentele grave.

Un sfert din comunitatea de motocicliști din Timișoara a spus prezent chemării organizatorilor celei de-a 11-a ediții a paradei moto. Fac parte dintr-o mare familie și au vrut și anul acesta să atragă atenția asupra prezenței lor în trafic și a pericolului la care sunt supuși dacă regulile de circulație nu sunt respectate .

Mai bine de 500 de motocicliști au participat la paradă și aproape fiecare a suferit un accident în trafic, fie din cauza lor, fie din cauza altor parteneri de drum.

”Suntem foarte mulți, a venit vara, toată lumea pe motoare, afară. Trebuie să atenționăm șoferii, atenție, venim”, a spus un motociclist.

”Toți suntem implicați în diferite accidente și de multe ori nu din cauza noastră, se întâmplă din cauza altor participanți, a mașinilor în general”, a declarat un altul.

 

Pentru că dacă apar, de cele mai multe ori sunt grave sau chiar mortale.

”Anul trecut în județul Timiș au fost înregistrate 76 de accidente rutiere în care au fost implicați fie cu vinovăția lor, fie fără vinovăția lor motocicliști sau conducători de mopede rezultate cu decesul a 7 persoane și rănirea gravă a 26 de persoane”, a declarat Ioan Lazăr, inspector Serviciul Rutier Timiș.

”În fiecare an facem o adunare generală a motocicliștilor, e un fel de deschidere de sezon dar în același timp e un semnal pentru prezența noastră în trafic. E bine să fim văzuți cât mai mult, în grupuri cât mai mari”, a declarat Sorin Stanca, organizatorul paradei moto.

Comunitatea de motocicliști din Timișoara numără aproximativ 2.000 de persoane.

reporter: Alexandra Marian/Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri