Sari la conținut

25 de ore de teatru non-stop

Nu mai puțin de 24 de evenimente au fost pe agenda maratonului printre care spectacole de teatru, conferințe, concerte, workshop-uri, proiecții de film și recitaluri de poezie. Deschiderea evenimentului i-a aparţinut lui Ioan Gyuri Pascu.

"Pentru mine este o onoare deosebită că e al doilea an consecutiv în care intru în spectacolul de deschidere. Anul trecut tot eu am fost în deschidere, la Sala Thalia şi acum mă întorc cu emoţii mult mai mari aici, pe scena de la Radu Stanca, unde n-am mai fost de atunci, cred că-s 12 ani", Ioan Gyuri Pascu, actor.

Spectatorii s-au grăbit să iasă din sală doar ca să ajungă la următoarele reprezentaţii.

"A început super festivalul. Suntem mulţumiţi şi aşteptăm în continuare să vedem", spune un participant.

"O să urmărim ce se întâmplă prin oraş şi cred că hălăduim, până către dimineaţă", spune alt participant.

Maratonul teatral are loc în pub-uri, hale industriale, librării şi alte spaţii neconvenţionale din oraş.

"Rezistăm, pentru că suntem dependenţi de starea asta de maraton şi spect... festivalul, miezul lui, esenţa, plămada, e acolo, spre dimineaţă, în miezul zilei, noaptea, spectacolele acelea în spaţii alternative. Ţinem şi la deschidere, evident, dar acolo-i miezul şi oamenii care ajung să simtă starea aia, să vadă spectacole la acele ore revin întotdeauna la festivalul nostru", Bogdan Sărătean, organizator. 

Spectacolele s-au ţinut fără pauză, până duminică seară, la ora 22:00, când a început ultima piesă. La multe dintre evenimente, intrarea a fost liberă.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu