Sari la conținut

Angajări la baza militară din Cincu

Adriana Moldovan locuieşte în Cincu de când se ştie. Nu are loc de muncă, aşa că speră că va fi angajată la poligon. Şi-a depus CV-ul şi speră că va fi acceptată, mai ales că a mai lucrat în poligon.

"Fac orice.. indiferent. Curăţenie, ajutor de bucătărie, la vase, la ce e de lucru. Mă duceam în câmp cu masa la soldaţi şi la cantină am lucrat", spune Adriana Moldovan.

Ca ea, alţi 230 de localnici visează să lucreze printre americani.

"Este foarte important pentru comunitate. Orice loc de muncă înseamnă o familie cu un salariu în plus", a declarat Sorin Suciu, primarul din Cincu.

Din Cincu până la centrul de instruire sunt mai puţin de 400 de metri. Localnicii din comună sunt primii pe lista angajărilor. Pentru colaborarea cu ei nu e nevoie de cheltuieli cu transportul sau cazare.

Venirea americanilor aduce profit şi proprietarii de pensiuni din Făgăraş.

"Nu mai avem niciun loc de cazare. Avem oaspeţi care se ocupă de logistica poligonului Cincu", spune Ioan Borcoman, director hotel din Făgăraş 

Cei care vor să se angajeze la Cincu trebuie să cunoască meserii precum cele de zidar, tâmplar, instalator, ori şofer şi să cunoască bine limba engleză.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu