Sari la conținut

Atenţie, om la apă! 

60 de oameni de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov au participat la exerciţiu. Pompierilor le-au fost puse la încercare capacitatea de organizare a echipajului, executarea îndatoririlor de serviciu în astfel de situaţii, precum şi modul în care navighează şi acostează.

"Am încercat căutarea unei victime, deocamdată nu a fost localizată, vom lua o mică pauză şi vom începe căutările", a spus Aurel Burlacu - şef de garaj.

"Căutările au decurs destul de uşor, având în vedere că apa este limpede, dar şi un pic greu din cauza adâncimii apei. Revenim, aşteptăm şi un scafandru profesionist, care ne va ajuta în operaţiunea de căutare", a declarat  Eduard Buja - locţiitor de comandant.

"Coordonarea a fost foarte bună, având în vedere sistemul de comunicaţii şi modul de acţiune, avem persoane atestate care să lucreze pe bărci", spune Maricel Rugină - comandant Detaşamentul I de Pompieri, Braşov

Exerciţii de acest fel sunt organizate frecvent în sezonul estival, când se înregistrează cele mai multe situaţii de pericol de înec, sau căutări ale unor persoane înecate. Cu nici o zi în urmă, pompierii ISU au fost solicitaţi pentru un astfel de caz. Un tânăr de 16 ani a fost dat dispărut după ce s-a scăldat în râul Olt, între Ticuşul Nou şi Hălmeag.

ISU Braşov are în dotare 11 bărci pneumatice pentru intervenţii în mediul acvatic, dar niciun scafandru. La operaţiuni care necesită căutări subacvatice, în sprijinul inspectoraului vin voluntari.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu