Braşovul are angajaţi mulţi dar salarii mici 

Data publicării:
SALARII

La sfârşitul lunii august 2013 în Regiunea Centru erau mai bine de 600.000 de angajaţi, ceea ce înseamnă mai mulţi cu 2% faţă de efectivul salariaţilor de la sfârşitul lunii august a anului trecut. Creşterea numărului de angajaţi s-a menţinut şi la nivelul judeţului Braşov.

Statistica arată că la sfârşitul lunii august a acestui an, numărul persoanelor angajate din judeţ a fost mai mic cu peste 300 faţă de luna precedentă. Totuşi, numărul salariaţilor a crescut cu aproximativ 3.000 de persoane, faţă de luna august 2012.

Braşovul a înregistrat cea mai mare creştere din Regiunea Centru în ceea ce priveşte câştigul salarial mediu net, însă rămâne pe locul doi, după Sibiu. Astfel, în luna august 2013, judeţul nostru a atins o creştere de 7,82 % faţă de luna august a anului trecut, în timp ce judeţul Harghita a înregistrat cea mai mică creştere a câştigului salarial net, cu 0,74%. Cea mai mare scădere a câştigului salarial mediu net s-a înregistrat în judeţul Alba.

Domeniile în care s-au înregistrat câştiguri salariale peste medie sunt industrie şi construcţii, în timp ce pentru ramurile servicii, comerţ, agricultură, silvicultură sau piscicultură s-au înregistrat salarii sub media judeţului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri