Circuit auto, la Tărlungeni

Data publicării:
CIRCUIT

Construcţia Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Aplicată „Transilvania Motorland" se va întinde pe o suprafaţă de 56 de hectare şi va putea găzdui competiţii auto-moto de orice nivel internaţional, cu excepţia celor de Formula 1.

Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat între Primăria Tărlungeni şi Primăria Braşov. "Primăria noastră a făcut o ofertă de donaţie către Primăria Braşov pentru o suprafaţă de 27 de hectare de teren. Cel mai probail, în prima şedinţă de consiliu local, va fi acceptată oferta de către Primăria Braşov şi apoi se va proceda licitaţie", afirmă Kiss Iosif, primarul comunei Tărlungeni.

Proiectul tehnic este deja făcut, iar acum urmează să fie lansată licitaţia pe SEAP. Design-ul circuitului va fi realizat de firma germană Tilke GmbH, specialistul mondial numărul unu în domeniu, care are la activ proiectele celor mai importante circuite de Formula 1, construite în ultimii 15 ani.

Valoarea proiectului se ridică la 88 milioane lei, din care jumătate sunt fonduri europene, iar cealaltă jumătate vor veni de la Ministerul Dezvoltării. Termenul de finalizare a proiectului este 31 iulie 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri