Sari la conținut

Dineu regal în cinstea Senatului României

Pregătirile pentru eveniment au început în urmă cu o săptămână, când angajaţii Casei Regale au adus de la Palatul Elisabeta tacâmurile de argint şi sfeşnicele pentru masa festivă.

"Pregătirea dineului a durat foarte mult, ne-am pregătit cu o săptămână înainte, eu am venit de ieri pentru aranjarea mesei, am adus torul de la Palatul Elisabetei, cum procedăm mereu. Avem serviciu auriu, tacâmuri de argint", spune Florin Seuşan - majordomul Casei Regale a României

Şi meniul a fost unul special, ales până la cel mai mic detaliu. Felul întâi a fost pregătit după o reţetă proprie a Principelui Radu.

"Am pregătit un gaspacio, o supă rece de roşii, felul doi avem somon cu o garnitură lejeră orez sălbatic cu mazăre şi fenicul. Desert avem o prăjitură aniversară, un mousse de ciocolată şi fructe", precizează Eugenia Ilie - bucătarul Casei Regale a României .

Principele Radu şi Principesa Margareta şi-au întâmpinat invitaţii în Salonul Florentin al Castelului Peleş. Dineul s-a ţinut în Sala de Concerte a castelului unde elevii, bursieri din programului "Tinere Talente" ai Fundaţiei Principesa Margareta, au susţinut un recital de muzică clasică. La ceremonie au participat premierul Victor Ponta alături de soţia, dar şi mai mulţi senatori.

"Parlamentul, Monarhia, Biserica, Armata, sunt fondatorii statului român şi e foarte greu să îţi imaginezi o Românie de azi, fără a gândi cu respect pentru aceste instituţii" a declarat Victor Ponta - premierul României.

La finalul serii, fiecare invitat a primit cÂte o farfurie aniversară inscripţionată cu însemnele Casei Regale şi ale Senatului României.