Sari la conținut

Doar 31 de şomeri au fost angajaţi în urma bursei locurilor de muncă

Mihai Buldog are 57 de ani şi a lucrat 22 de ani ca inginer electrotehnic. De doi ani de când a intrat în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov îşi caută un job şi a participat an de an la bursa locurilor de muncă. Însă fără succes.

"Depinde de vârstă, depinde de profilul de activitate. S-a schimbat mult tehnologia în industrie. Au fost introduse pe piaţa din exterior multă tehnică la care noi încă nu ne putem coordona activitatea. Şi caută mai mult tineri fără experienţă, cu toate că noi suntem din stilul vechi", Mihai Buldog, şomer. 

Ca Mihai Buldog mai sunt mulţi şomeri care încă aşteaptă să îşi găsească un job, dar în bursa locurilor de muncă nu văd nicio rezolvare.

"Suntem puţin informaţi, foarte puţin informaţi. De abia găseşti câte un om cu suflet mare care îţi mai explică, dar în rest comportamentul este sub zero", spune un şomer.

"Când vede etatea de ani...caută tot tineret", spune alt şomer.

Anul acesta la bursa locurilor de muncă a AJOFM Braşov a fost scos la concurs un număr record de locuri de muncă 1.870, în 300 de meserii. Cu toate acestea, de o lună de când a avut loc bursa, doar 31 de oameni au şi semnat un contract de angajare. Nici anul trecut situaţia nu a fost prea strălucită, chiar dacă au fost organizate două burse pentru ocuparea locurilor de muncă vacante din judeţ, pentru care s-au cheltuit în medie 10.000 de lei.

 "Anul trecut au fost scoase la concurs 3.000 de locuri de muncă. Din acestea 3.000 de lcouri de muncă 135. Rămâne la latitudinea angajtorului în momentul în care doreşte să angajeze pe cineva, să-l solicite la mai multe interviuri, de cele mai multe ori când e vorba de producţie o anumită probă de lucru",  Liliana Dragomir, director executiv AJOFM Braşov.

Reprezentanţii companiilor şi cei ai firmelor de resurse umane susţin că principlul motiv pentru care nu reuşesc să facă angajări la bursele locurilor de muncă este acela că șomerii cer salarii mari, chiar dacă nu au experiență, si pun condiții legate de programul de lucru. De altfel, piaţa ofetelor de muncă este foarte mare, dar oamenii pur şi simplu nu sunt interesaţi să muncească.

"Erau mai mulţi angajatori decât cei care veneau să îşi caute un loc de muncă, lucru care nu s.a mai întâmplat de mult timp în Braşov. Cred că e important şi factorul decisiv într-o angajare este motivaţia. Să îţi doreşti realmente să lucreză, să fii realmente interesat de acel loc de muncă, să fii stabil şi să îţi doreşti să înveţi lucruri noi", Raluca Proca, regional manager firmă resurse umane. 

În primele luni ale acestui an, rata şomajului la nivelul judeţului Braşov este în medie puţin peste 3%.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Alexandru Apetroae