Elevii din şcolile braşovene, supravegheaţi video

Data publicării:
BIG BROTHER

Pentru siguranţa elevilor, dar şi ca să combată incidentele din unităţile şcolare, autorităţile au găsit soluţia optimă -montarea unui sistem complex de monitorizare a activităţii, dar şi de alertare în caz de incendii sau intrare prin efracţie.

Deocamdată, proiectul primăriei vizează doar nouă şcoli din Braşov. Colegiul Naţional Economic "Andrei Bârseanu" este a treia unitate de învăţământ în care au început lucrările. "Ne gândim să extindem acest sistem la nivelul întregului oraş, pentru că vorbim de un sistem complex, care nu conţine doar supraveghere video", Sorin Toarcea- purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Informaţiile, captate de pe cele 435 de camerele video, vor fi centralizate de un dispecerat din interiorul şcolilor şi trimise apoi la dispeceratele mai mari din cadrul Primăriei şi de la Poliţie.

98% din costurile proiectului sunt asigurate din bani europeni, iar restul de Municipalitate. Nu doar elevii braşoveni vor fi, însă, supravegheaţi. "Siguranţa în Şcoli în Zona Metropolitană" este un alt proiect, care vizează monatrea sistemelor de siguranţă în alte 10 şcoli din judeţ, în localităţile Ghimbav, Predeal, Săcele sau Codlea.

Acest proiect, cu o valoare estimată de 2.700.000 de lei, va fi finalizat cu bani veniţi din fonduri europene şi vizează atât combaterea infracţionalităţii în şcoli cât şi evitarea situaţiilor de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri