Sari la conținut

Igluurile de la Bâlea, ocupate

Opt britanici își rezervaseră, inițial, cele patru igluuri, în prima noapte după ce au fost finalizate de constructori. Turiștii au anunțat, însă, în ultima clipă că vor ajunge cu întârziere de o zi, așa că de oferta last minute s-au bucurat cei care au urcat la cota 2.000 fără să-și fi făcut rezervare.

"Din ce am înțeles, sunt destul de libere acum și am avut noroc. Aparent, n-a venit lumea. S-a speriat de frig", spune un turist.

660 de lei costă noaptea într-un iglu de gheață. Prețul, însă, nu i-a descurajat pe cei dornici de o aventură extremă. Mulți preferă aceste camere, dintr-un motiv simplu.

"Cazarea în camerele Hotelului de Gheață este cu 30% mai ieftină decât în igluuri. Aici, însă, la intrare, nu este decât o simplă perdea. O ușă din lemn, în schimb, se află la intrarea în igluuri. Așa că cei care se cazează aici au parte de o atmosferă mult mai intimă", relatează Adela Mohanu, reporter Digi24.

Hotelul de Gheață a fost rezervat 100% în acest week-end. Printre cei care s-au bucurat că igluurile au fost finalizate și au avut o șansă în plus să doarmă pe paturile din gheață s-au numărat și un turist din Germania și o vizitatoare din Brazilia.

"Nu avem, până acum, în Germania, niciun pic de iarnă. Cel puțin în partea de vest. Iar asta e cu totul diferit, foarte frumos, perfect. Îmi place foarte mult", spune turistul venit din Germania.

"E vară acum în Brazilia. Dar eu sunt fericită că sunt aici, pentru că nu-mi place vara în mod special. E o experiență de viață", spune turista care a venit din Brazilia.

Turiștii spun că nu se tem de aventura la minus două grade celsius, temperatura minimă pe care o arată termometrele în camerele de gheață.

"E prima oară, dar toată lumea vrea să doarmă. Acuma, să vedem cum o să încăpem, că suntem destul de mulți. Dar nimeni nu abandonează ideea. O să dormim, probabil, fix așa cum suntem îmbrăcați. Am luat niște pijamale la noi, dar nu cred că e cazul să ne schimbăm", spune un turist.

Igluurile au fost finalizate destul de târziu sezonul acesta, pentru că vremea a fost destul de caldă, la Bâlea Lac. În ultimele zile s-a răcit consistent.

"Deși paturile sunt făcute din blocuri de gheață, ca și în interiorul Hotelului de Gheață, turiștii primesc saltele, sunt blănuri de animale așezate peste aceste saltele și, bineînțeles, primesc saci de dormit călduroși", spune Lidia Bădilă, PR Ice Hotel

În următoarele zile, la Bâlea Lac va fi finalizată și biserica din gheață, unde vor fi oficiate slujbe obișnuite, dar și botezuri și cununii.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Pe aceeași temă