Paşte în rulotă, pe Valea Cerbului

Data publicării:
RULOTE BUSTENI

Constantin Ciuchinaru a descoperit Valea Cerbului în tinereţe, pe când mergea în drumeţii cu cortul. Acum cinci ani şi-a cumpărat o rulotă la mâna a doua şi de atunci vine anual lângă Buşteni, unde petrece câte cinci luni.

"Aerul ăsta de munte este nemaipomenit, mai ales pentru noi, că ne mai doare câte un picior, câte o mână, că vârsta e de aşa natură", spune Constantin Ciuchinaru.

Cum iarna a ţinut cam mult anul acesta, mai ales la munte, zăpada şi gerul le-a cam dat de furcă temerarilor.

"Am avut o iarnă cumplită, vin de pe 15 martie", a spus şi Cristian Istrate, turist.

Oamenii nu s-au speriat, însă, aşa că au rămas fermi pe poziţii şi îşi vor petrece aici Paştele. În unele rulote miroase deja a cozonaci iar ciorbele de miel clocotesc pe sobe.

Plăcerea de a sta în mijlocul sălbăticiei o jumătate de an şi bucuria de a respira în fiecare dimineaţă aer proaspăt se plătesc destul de scump. În medie, oamenii cheltuiesc peste 300 de lei pe lună doar pentru buteliile care îi ajută să se încălzească şi să îşi facă de mâncare.

La aceste cheltuieli se adaugă drumul până acasă de câteva ori pe sezon, mâncarea, dar şi o taxă de ecologizare de 70 de lei pe lună.

Deocamdată toaletele nu au apărut şi nici nu există apă curentă în zonă. Oamenii se bucură, totuşi, de vecinătatea unui izvor cu apă rece.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri