Paşte pe schiuri

Data publicării:
PASTE SCHIURI

În termometre mercurul indică temperaturi de primăvară. Însă peisajul de pe munte spune altceva: pe masivul Postăvaru zăpada măsoară aproape un metru şi se schiază excelent.

Hotelierii din Poiana Braşov se întrec în oferte de Paşti. Şi pentru că turiştii au început deja să vină în staţiune şi pregătirile în bucătărie sunt în toi.

"700 de lei, trei zile, cu mic dejun inlcus şi avem şi masa tradiţională de Paşte, ciorbă de miel, friptură de miel, drob", spune Ana Maria Dolhăscu - reprezentant pensiune Poiana Braşov.

Pentru cei care nu vor însă aglomeraţie, ci vor liniştea muntelui ori a satelor tradiţionale pot opta pentru pensiunile din zona Vama Buzăului. Confortul de aici e similar hotelurilor de lux iar preţurile sunt la jumătate faţă de staţiunile montane.

"Pentru Paşte am pregătit un pachet de patru nopţi, trei nopţi se plătesc, a patra este gratis, costă 255 de lei de persoană", a spus Cristian Drăguţ - administrator pensiune în Vama Buzăului.

Şi deşi zona e mai puţin cunoscută, asta nu înseamnă că obiectivele turistice sunt puţine.  Turiştii care vin aici, în zonă pot vizita rezervaţia de zimbri, ori cascada Urlătoarea, din apropiere.

Şi pentru că meteorologii anunţă vreme bună de Paşti, turiştii pot face plimbări cu bicicleta pe traseele special amenajate în pădure sau pot face drumeţii pe munte.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri