Sari la conținut
News Alert

Pregătirile de Paşte sunt în toi

În ultimii ani, tot mai mulţi antreprenori din jurul Braşovului s-au orientat spre turismul ecvestru. Nimic nu este mai atractiv şi mai palpitant pentru turiştii care caută relaxarea şi liniştea la munte, spun proprietarii de cai, decât echitaţia în aerul curat şi proaspăt de aici. De Sărbători, numărul de vizitatori la fermele ecvestre ajunge chiar să se dubleze.

"Am făcut o linie de cai care se pretează la turism ecvestru, care poate să producă satisfacţie de la un copil de patru ani, până la un om în vârstă de 70. Pentru copii facem un discount de 20%, adultul, pentru o oră, calul şi însoţitorul: 100 de lei", Constantin Ducaru - proprietarul fermei ecvestre.

Pensiunile din zona Râşnov, Bran sau Moieciu sunt ocupate la capacitate maximă. Un pachet de trei nopţi de cazare poate ajunge până la 600 de lei, cu mic dejun inclus. Sunt şi pensiuni care oferă servicii de cea mai bună calitate la preţuri de chilipir.

"Pachetul pe trei nopţi e 300 de lei de persoană şi le dăm masă şi când vin noaptea de la Biserică, şi în ziua de Paşti. Avem 17 camere şi sunt toate ocupate. Încă mai sunt turişti şi nu mai avem camere", Petru Reit - proprietar de pensiune.

Pentru că este Săptămâna Mare şi încă postesc, gospodinele pregătesc deocamdată meniurile pentru masa de Paşti, cu bucate pe gusturile tuturor pofticioşilor şi mofturoşilor.

"Îi aşteptăm cu cozonac de casă, cu pască, cu ouă roşii, vin al casei. Avem brânzeturi de la noi, din gospodărie. Avem drobul de miel. Fripturile, la alegerea turiştilor, de miel, de pui, de porc, ciorbele iarăşi, de miel, de văcuţă, de perişoare", Anişoara Reit - proprietar de pensiune. 

În Poiana Brasov, oaspeţii vor fi întâmpinaţi de un decor care aminteşte mai mult de Crăciun decât de Paşti. Cu toate astea, gradul de ocupare este de 80% de Paşti. Luxul, însă, se plăteşte. Ofertele la un hotel de trei stele ajung până la 580 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare, iar la patru stele se poate ajunge până aporpae de 1000 de lei.

"Pachetele încep de la 3 nopţi, 209 euro, cazare cu demipensiune, cu masă, mic dejun, acces la saună, piscină, fitness, jacuzzi. (Reporter: La cât ajunge cel mai scump pachet?) 916 euro, apartament patru persoane, pentru trei nopţi", Mirabela Bârseanu - concierge.

Pentru un plus de distracţie, oaspeţii acestui hotel se pot bucura şi de escape room, o noutate în circuitele hoteliere.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Alexandru Apetroae