Simulare de incendiu

Data publicării:
EXERCITIU HOTEL

Scenariul exerciţiului a pornit de la anunţul incendiului declanşat într-o cameră, de la etajul trei al hotelului. Focul s-a extins rapid pe palier, la camerele vecine, iar fumul a invadat hotelul. Primii care au intervenit pentru evacuarea celor aflaţi în clădire au fost angajaţii hotelului. În scurt timp, zona din jurul unităţii s-a umplut de utilaje cu apă sub presiune, scări de pompieri şi ambulanţe.

O grupă de pompieri militari instruiţi în tehnici de alpinism a simulat coborârea pe coardă, de la etajul trei, a unei victime a incendiului.

"Personalul este instruit să anunţe, prin Serviciul Unic 112, forţele de pompieri din Braşov", Dragoş Frăţilă, director hotel.

În cazul unui incendiu în Poiana Braşov, primele forţe disponibile sunt chiar cele aflate în staţiune, pregătite de intervenţie timp de 24 de ore pe zi.

"Avem pichetul de pompieri Poiana Braşov, care este în permanenţă în stare de alertă şi încadrat şi apoi avem celelalte forţe participante, de la celelate subunităţi, plus servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă", col. Stelian Rechiţean, inspector şef ISU Braşov.

Cu două săptămâni în urmă, două chioşcuri din lemn şi o terasă au ars în Poiana Braşov, fără ca cineva să fie rănit. Mai multe hoteluri din staţiune au fost parţial distruse de incendii, în ultimii ani.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri