Sari la conținut

„Stripperi" cu mandat de percheziţie

Acţiunea a început în seara de 8 martie, la ora 17:00. În echipa de flagrant au fost procurori DIICOT, poliţişti de la Crimă Organizată şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Toţi bărbaţi. Ţinta acţiunii: o casă din comuna braşoveană Tărlungeni, în care locuia femeia de 50 de ani.

" Doamna a fost una din puţinele persoane, chiar singura până acuma, în cariera mea, care ne-a aşteptat cu zâmbetul pe buze, chiar râzând. A crezut că este o surpriză plăcută, din partea fiului ei. I-a luat destul de mult să înţeleagă că nu este o surpriză şi că nu suntem stripperi ", povesteşte unul din luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale Braşov.

Anchetatorii i-au arătat femeii mandatul de percheziţie. Imaginea mascaţilor solizi, din Serviciul pentru Acţiuni Speciale, înarmaţi şi echipaţi de luptă, a fost însă mai puternică, cu atât mai mult cu cât totul se întâmpla în seara de opt martie. Întreaga scenă s-a desfăşurat sub ochii soţului femeii.

" În momentul în care am intrat, cu mandat de percheziţie, la adresa respectivă, doamna care se afla la faţa locului a fost puţin surprinsă, crezând că este o surpriză sau o farsă de 8 martie. Doamna a fost zâmbitoare, relaxată, chiar primitoare, să spun aşa ", spune un anchetator BCCOA Braşov. 

Anchetatorii aveau informaţii că femeia se ocupă de creşterea şi recoltarea plantelor de canabis, în propria locuinţă. Din reţea mai făceau parte fiul femeii, în vârstă de 27 de ani şi un prieten al acestuia, student la Facultatea de Medicină din Târgu Mureş. Locuinţa folosită de cei doi tineri a fost percheziţionată de anchetatori, tot pe 8 martie.


" Tânărul din Braşov, împreună cu mama sa, întreţineau o cultură, la domiciliul dintr-o comună din judeţul Braşov, drogurile fiind recoltate, transportate în Târgu Mureş şi distribuite atât de acest tânăr, cât şi de colegul lui de apartament, către diverşi consumatori ", a declarat Cătălin Borcoman, procuror şef DIICOT, Serviciul Teritorial Braşov. 

Anchetatorii au găsit, în casa femeii, zece răsaduri de canabis şi 100 de grame de plante recoltate. În apartamentul din Târgu Mureş au găsit un kilogram de canabis şi 56 de comprimate de Extasy. Femeia de 50 de ani, fiul ei şi prietenul acestuia au fost arestaţi pentru 30 de zile şi sunt cercetaţi pentru cultivare şi trafic de droguri de risc.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan, Dan Dascălu