Bani duşi pe apa sâmbetei. IML Cluj a pierdut aproape 2 milioane de lei

Data publicării:
230114 iml

Banii pierduți de Institutul de Medicină Legală Cluj reprezintă plata serviciilor medico-legale, solicitate de poliţişti în dosarele penale întocmite în perioada 2012 - 2013.

"Inspectoratul ne-a plătit 1.850.000 de lei, sumă pe care n-am avut altceva ce să facem, decât s-o ducem înapoi la trezorerie, neputându-o utiliza, datorită perioadei târzii în care am primit-o", declară Marius Vartic, directorul Institutului de Medicină Legală din Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Cluj spun însă că banii viraţi în decembrie reprezintă doar jumătate din datoria către IML şi că restul sumei a fost virată în conturile instituţiei începând din primăvara anului trecut.

"Inspectoratul de Poliție a plătit către Institutul de Medicină Legală Cluj suma de 2.014.668 de lei, în patru tranşe, pe parcursul anului 2013, în lunile mai, august, septembrie şi decembrie", a precizat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Din cauză că Institutul de Medicină Legală nu a cheltuit banii primiţi, aceştia au fost returnaţi către bugetul de stat. Drept urmare, funcţionarea instituţiei va avea de suferit.

"Aprovizionarea curentă cu materiale, pentru a efectua lucrările de laborator şi nu numai, este într-o sincopă permanentă. Trăim de pe o zi pe alta. Nu putem să facem nicio investiţie pentru a upgrada calitatea actelor medicale", susține Marius Vartic.

Potrivit IML Cluj, până la stingerea datoriei, Inspectoratul Judeţean de Poliţie mai are de achitat peste 600.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri