Sari la conținut
News Alert

Horea Uioreanu rămâne în arest preventiv

În cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, avocaţii lui Horea Uioreanu au invocat starea de sănătate a preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean. De altfel, acesta a fost internat timp de două săptămâni în Spitalul Penitenciar din Dej.

"Are o problemă de nevralgie la mâna dreaptă, o problemă care se agravează pe zi ce trece, devine din ce în ce mai rău, nu şi-o poate mişca. Acesta a fost deja internat la Spitalul Penitenciar din Dej, însă soluţia nu a fost între cele mai bune, întrucât problema nu a fost rezolvată", a declarat Smaranda Bara, care îl apără pe Horea Uioreanu.

Și ceilalți inculpați arestați preventiv, Ioan Bene și Vasile Pogăcean, au încercat să scape din închisoare. Avocații celor doi oameni de afaceri au cerut aplicarea unor măsuri similare pentru toți cei implicați în procesul penal. Ei au invocat faptul că omul de afaceri Gabriel Davidescu și consilierul județean Ioan Petran au fost trimiși în judecată în stare de libertate, în acelaşi dosar.

"Am arătat că există în această cauză persoane cu acuzaţii identice, aflate în stare de libertate, fără nicio măsură preventivă. Sunt persoane (Ioan Bene și Vasile Pogăcean, n.r.) care în cele trei luni scurse, nu au avut o conduită să tulbure procesul penal. Considerăm că după trei luni, arestul preventiv și-a produs un efect inhibitoriu", a afirmat Mihai Neamţu, avocatul lui Ioan Bene.

Oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean au fost arestați preventiv, după ce procurorii DNA au arătat că Horea Uioreanu ar fi primit mită de la aceștia 15% din lucrările derulate din bani publici. Şi pentru ei, instanţa a decis menţinerea arestului preventiv.