România vrea să atragă turişti din Asia

Data publicării:
turisti din asia

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a cerut Guvernului să scurteze perioada de eliberare a vizelor pentru turiştii străini. Specialiştii avertizează că acest proces durează acum mai bine de o lună, ceea ce se reflectă în numărul scăzut de turişti din România.

"Ministerul de Externe lucrează la două programe să scurteze viza în relaţia cu China, la 7 zile de la 30 de zile cât era şi de multe ori depăşea şi lucrează la un program care online de oriunde s-ar afla în lume să îşi poată depune documentele într-o primă etapă pentru analiză", spune Maria Grapini, ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism.

Autorităţile române vor să implementeze un program care să uşureze procedurile de prelungirie a vizelor.

"Urmează programul prin care noi scanăm amprenta şi atunci timp de, să nu greşesc, 58 de luni parcă, deci mai mulţi ani, nu mai este nevoie să se prezinte omul", mai spune ministrul.

Ministrul Maria Grapini a spus că autorităţile poartă negocieri cu agenţiile de turism, care cer scăderea garanţiei de până la 10.000 de euro, pe care statul o cere pentru fiecare turist chinez care vine în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri