Sari la conținut

Ultima zi la taxe şi impozite reduse

Reprezentanţii primăriei clujene s-au aşteptat ca ziua să fie aglomerată la serviciul de plăţi, în condiţiile în care, doar 36% din contribuabili şi-au plătit dările către stat până acum. Chiar dacă au fost mai puţini ca în alţi ani, oamenii au făcut cozi la ghişeele primăriei, pentru a prinde reducerea de 10% acordată pentru plata taxelor şi impozitelor până în 31 martie.

Persoanele care nu au reuşit să achite nici măcar jumătate din dările către stat riscă, începând cu luna aprilie, penalizări de 2% pe lună.

“Conform codului fiscal, cei care nu au plătit deloc impozitul în acest an, au posibilitatea să plătească jumătate din valoarea impozitelor de plată în 2014, cu majorări cuprinse în Codul Fiscal, cea de-a doua jumătate având termen să o plătească până în data de 30 septembrie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

31 martie a fost, de asemenea, ultima zi în care clujenii au putut să îşi reînnoiască abonamentele pentru locurile de parcare din oraş. Din 1 aprilie, locurile rămase libere vor fi redistribuite pe principiul “primul venit, primul servit”.