Sari la conținut

Bulgarii ne bat la numărul de turişti. Şi hotelierii români au pregătit ofertele pentru 1 mai şi Paşte

În afară de masa festivă pregătită pentru sărbătorile pascale, turiştii care vor alege litoralul românesc în regim all inclusive vor beneficia de tratamente speciale, concepute atât pentru doamne cât şi pentru domni, de mini-excursii şi alte activităţi pregătite de hotelieri de mai bine de o lună şi jumătate.

Într-un sejur de 3 nopţi şi patru zile intr-un hotel de patru stele din staţiunea Mamaia, turiştii vor putea să viziteze cetăţile Histria şi Enisala, toţi membrii familiei vor avea acces la Spa, iar doamnelor li s-a pregătit un tratament special de înfrumuseţare.

Anca Nedea Pavel, director general complex 4 stele: "Tarfilul acestui pachet este de 1344 lei de persoană pentru toate aceste servicii incluse, copiii beneficiind de gratuităţi". 

Un sejur similar cu cel pregătit pentru Paşte, de 1 mai, tot la un hotel de 4 stele costă 159 euro pentru o cameră dublă.

În Bulgaria, ofertele pentru Paste şi 1 mai, în sistem early booking încep de la 138 euro/persoană la un hotel de 4 stele în cameră dublă. Agenţii de turism care vând în ţara vecină sunt de părere că mai mulţi români se vor îndrepta către litoralul bulgăresc în această perioadă.

Sebastian Constantinescu, consultant agenţie de turism: "Apreciem că circa 15.000 de turişti vor alege litoralul bulgăresc pentru vacanţa de Paşte şi 1 mai, iar motivele pt care turiştii preferă Bulgaria sunt proximitatea, vacanţele cu cazare all inclusive, preţurile bune şi totodată anul acesta de Paşte sunt mai multe hoteluri deschise comparativ cu litoralul românesc".

Agenţii de turism din Constanţa cred că de Paşte este posibil ca vecinii bulgari să se bucure de mai mulţi turişti decât noi, însă de 1 mai, situaţia este cu totul alta.

Cristian Bărhălescu, manager agenţie turism: "Daca vorbim de 1 mai, întâi maiul este clar dominat de litoralul românesc care prin spectacole. prin evenimente reuşeşte să atragă în fiecare an, zeci, poate chiar sute de mii de turişti". 

Tot agenţii de turism ne anunţă că în Vama Veche nu mai există nici un loc disponibil pentru cazare pentru minivacanta de Paste si intai mai..

reporter: Loredana Vesparu
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea