Campioni la zile libere!

Data publicării:
spit-39172

Vineri, 21 decembrie 2012 este ultima zi din an în care ghişeele agenţiilor fiscale ale Serviciului Public de Impozite şi Taxe vor fi deschise publicului pentru încasarea dărilor. Birouluile se vor redeschide abia pe 7 ianuarie 2013. Deşi sunt de acord că şi angajaţii fiscului local au dreptul la zile libere de Sărbători, contribuabilii spun că numărul de zile în care activitatea cu publicul este întreruptă este prea mare.

"Firmele private lucrăm. Uitaţi, acum trebuie să îmi stopez anumite activităţi la firmă ca să rezolv problema până pe 21! Deci nu înţeleg de ce sunt două legi: legi pt firmele private, care aducem beneficii statului şi aceşti bugetari care trăiesc pe spinarea noastră şi care au libere şi concedii o grămadă!" a declarat nemulţumit un contribuabil.

Oficial, însă, se lucrează! Şefii spun că baza va fi închisă în vederea pregătirii programului informatic pentru noul an fiscal şi pentru emiterea înştiinţărilor de plată. În zilele de 27 şi 28 decembrie 2012, dar şi pe 3 şi 4 ianuarie 2013, în fiecare locaţie a instituţiei va funcţiona câte un ghişeu unic pentru asigurarea serviciilor de urgenţă: încasarea amenzilor contravenţionale în termenul legal de plată, plata taxelor judiciare şi extrajudiciare şi eliberarea certificatelor fiscale numai contribuabililor care nu au debite la bugetul local.

Virginia Uzun, director executiv SPIT Constanţa, susţine că"avem o multiutudine de posibilităţi de a plăti impozitele şi taxele, să nu uităm cea mai importantă dintre ele, plata cu cardul pe internet şi orice fel de altă operaţiune, la oficiile poştale".

În concluzie, după 16 zile în care nu vor primii clineşi la ghişee, angajaţii de la taxe şi impozite ar trebui să vină odihniţi la muncă anul viitor, când vor începe să încaseze de la constănţeni dările pe case, apartamente, autoturisme şi alte bunuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri