Cântăreţi şi sportivi de performanţă, în scaune cu rotile

Data publicării:
sportivi 20handicap-39169

Daniel s-a născut cu un handicap la piciorul drept, dar cu multă ambiţie a ajuns să aibă realizări mai mari decât oamenii sănătoşi. Practică baschetul de cinci ani şi deşi se mai accidentează pe teren, nu vrea să renunţe la sport. Daniel a fost distins onorific cu premiul întâi pentru performanţa lui."Colegii mi-au spus lasă-te de asta că e destul periculos, dar am spus nu. Mă pot mişca, mâinile sunt bune, mai departe. Îmi place ceea ce fac şi trăiesc în momentul când joc baschet", a declaratDaniel Mititelu

Sportul nu este, însă, singura lui pasiune.Dragostea pentru muzică l-a determinat pe tânărul de 29 de ani să se perfecţioneze, iar acum predă la o şcoală din Medgidia."Vreau să fac un album, să scot un album de muzică populară, cu piese proprii, dar momentan m-am oprit la un stadiu de 7 piese" ne-a mărturisit acesta.

Pe Dănuţ un accident de maşină l-a trimis în urmă cu şase ani într-un scaun cu rotile. Asta nu l-a oprit însă să îşi urmeze visurile. Acum este solist de hip-hop şi face performanţă în sport.

La Asociaţia Judeţeană a Sportului pentru Persoane cu Handicap sunt înscrise în prezent peste 70 de persoane.Ion Gembăşanu, preşedintele AJSPH a declarat că:"Inducem o voinţă ca să iasă din casă, să socializeze, să se mişte şi să facă sport, au şi posibilitatea câţiva dintre ei să şi performeze".La sfârşit de an, membrii asociaţiei care s-au evidenţiat în acţiunile de anul acesta şi în competiţiile interne au primit premii onorifice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri